Középiskola

A versenyt magyar nyelven tanuló, középiskolás diákok számára szervezzük. A versenyre 3 fős csapatok jelentkezését várjuk. A versenyre való nevezés ingyenes.

A honlapon elérhetőek a régebbi versenyek feladatsorai.

A járványhelyzet miatt a verseny helyi fordulóját online rendezzük meg. A C, D, ill. E kategóriában megtartjuk az eredetileg tervezett októberi, online fordulót is, tehát ebben a három kategóriában három fordulós lesz a verseny.

Novemberi forduló

Időpont: 2020. november 20. (péntek), 14:00 – 17:00.

A verseny formája megegyezik a helyi fordulón megszokott kifejtős versennyel.

Technikai információk

Az online fordulón való részvételhez a regisztrációkor minden csapatnak szüksége van egy egyedi, általuk használt emailcímre. A csapattal a megadott emailcímen tartjuk a kapcsolatot, a lebonyolítással kapcsolatos, részletesebb információkat is erre az emailcímre fogjuk elküldeni.

A csapat csapatvezető tanárai is megkapják az információkat, de az ő közreműködésükre az online forduló alatt nincsen szükség.

Stabil internet kapcsolatra szükség van a verseny ideje alatt. A megírás helyszínét a csapatok választhatják meg. A fentieken túl más előzetes készülést nem igényel a részvétel.

A versenyen a csapattagok csak egymással beszélhetnek, más, külső emberrel nem. Tehát sem osztálytásakkal, sem tanárokkal, sem szülőkkel nem megengedett a kommunikáció.

Szabályok

Az alábbi linkeken olvashatóak az egyes tárgyak szabályai:

Kérdések, válaszok (további szabályok, pl.: csapattagcsere, hibás megoldókulcs stb.)

Döntő

A járványhelyzet miatt nem biztos, hogy ezt a fordulót megtartjuk, egyelőre kitűzött időpontja sincsen. Elképzelhető, hogy csak az online fordulót rendezzük meg.

Helyszín: Miskolc, Földes Ferenc Gimnázium

1. versenynap (péntek, 10:30-13:30): Írásbeli forduló kifejtős feladatokkal. K kategóriában az egyik feladat kombinált szóbeli-gyakorlati, K+ kategóriában pedig gyakorlati fordulót rendezünk.

2. versenynap (szombat, 9:00-10:30): Váltóverseny típusú forduló, olyan feladatokkal, ahol az értékelés a végeredmény alapján történik. F kategóriában gyakorlati fordulót rendezünk.

Az országos döntőn való részvétel díjmentes. A részvételhez szükséges költségek (útiköltség, szállás és étkezés költsége) egy részének visszatérítésére lehet pályázni. A szállás és étkezés költsége az eddigi években 10 000 Ft/fő körül alakult.

Az országos fordulóban az első három helyen végzett csapat könyvjutalomban részesül.

A szabályváltoztatás jogát fenntartjuk. Fenntartjuk azt a jogot is, hogy a járványhelyzet változása esetén a meghirdetett keretektől eltérjünk. Kérdéseket a durerinfo [K] gmail [P] com címen fogadunk.