Kérdések, válaszok (online forduló)

Változás (2022. október 20.)

Az online verseny eredetileg tervezett felülete sajnos nem készült el, így a lebonyolítás az eredetileg tervezetthez képest változik. Ezért ezúton is az elnézéseteket kérjük.

  • Nem lesz a versenyen stratégiás játék.
  • A váltóversenyen három válaszlehetőségetek van, de azt, hogy jó-e a válasz, azt nem áruljuk el. Ha az első próbálkozás jó, akkor az a teljes pontszámot éri, ha a második jó, akkor az eggyel, ha a harmadik, akkor az kettővel kevesebbet.
  • A váltó kitöltésére 60 percetek van, az idő akkor indul, amikor ezt a kérdőívet elkülditek. Az elküldés után megjelenik egy link, amelyre kattinva elérhetitek a feladatokat.
  • Az időt a kérdőív nem jelzi ki, a 60 perc leteltére nektek kell figyelnetek. A 60 percen túli beküldéseket nem fogjuk figyelembe venni.

Hogyan néz ki a verseny?

A verseny két részből áll: egy váltófeladatsorból és egy stratégiás játékból.

A váltófeladatsor 9 feladatot tartalmaz, melyeknek megoldására összesen 60 percetek lesz. Minden feladatnál a válasz egy 0 és 9999 közötti egész szám lesz. Feladatonként legfeljebb háromszor próbálkozhattok, és minden rossz válasz 1-gyel csökkenti a feladattal megszerezhető pontszámot.

A stratégiás játékban a számítógépet kell majd legyőznötök kétszer egymás után. Erre 30 percetek lesz. A játékban legfeljebb 12 pont szerezhető. Annál több pontot kaptok a sikeres teljesítésért, minél kevesebbszer veszítetek a gép ellen.

Mi a próbajáték?

Az éles játék előtt kérhettek próbajátékot, melynek során tét nélkül győződhettek meg róla, hogy jól értitek-e a játék szabályait. Figyelem, a próbajáték során a gép nem a legjobb formáját mutatja!

Mikor tölthetjük ki a feladatsort?

A verseny kitöltését 2022. október 20-án 12 óra és 20 óra között kezdhetitek el, egy általatok választott időpontban. A versenyre összesen 90 perc fog rendelkezésetekre állni: 60 perc a váltófeladatsorra és 30 perc a játékra. A két rész között szünetet is tarthattok, de a versenyt mindenképpen be kell fejeznetek legkésőbb 21:30-ig.

Hol tölthetjük ki a feladatsort?

Bárhol, ahol a csapat össze tud gyűlni. Az online fordulón nincs szükség felügyeletre.

Mikor jutunk be a helyi fordulóba?

Ha legalább 20 pontot elértek a megszerezhető 40-ből, akkor biztosan bejutók vagytok. Az eredmények ismeretében elképzelhető, hogy ennél kevesebb pont is elég lesz a bejutáshoz. (Ez akkor fordulhat elő, ha kiderül, hogy túl nehéz volt a feladatsor.)

Mit használhatunk a versenyen?

Minden eszköz használható. De más ember segítségét nem lehet igénybe venni (sem más csapatot, sem tanárt, sem szülőt, sem internetes fórumot). Másnak segíteni is tilos.

Ha már befejeztük a versenyt, akkor beszélhetünk a feladatokról?

Nem. Egészen a forduló végéig (azaz október 20. csütörtök 21:30-ig) nem szabad beszélni a feladatokról.

Mi történik, ha valaki nem tartja be a szabályokat?

Alapvetően abban bízunk, hogy mindenki be fogja tartani őket, nem is tételezzük fel, hogy bárki visszaélne ezzel a bizalommal. Amennyiben mégis úgy látjuk, hogy valaki nem tisztán versenyzett, az kizárást vonhat maga után.

Honnan fogjuk tudni, hogy hol kell kitölteni a feladatsort?

Október 20. (csütörtök) 11:30-ig minden résztvevő csapatnak el fogjuk küldeni a linket, ahol elérhető a verseny. A felületre való belépés módjáról is tájékoztatást fogunk adni.

Amennyiben nem kapnátok meg az emailt, akkor ezt haladéktalanul jelezzétek nekünk.

Honnan fogjuk tudni, hogy elkezdődött a verseny?

Erről külön értesítést nem fogunk küldeni. A versenyt elkezdeni az elküldött felületen lehet 12 órától egészen 20 óráig. Ebben az időszakban kell belépnetek és elkezdenetek kitölteni a feladatsort.

Mikor derül ki, hogy bejutottunk-e a helyi fordulóba?

Ezt az információt legkésőbb október 22-én, szombaton nyilvánossá tesszük.

Lehetnek-e technikai gondok?

Sajnos ez elképzelhető. A legfontosabb tudnotok, hogy azt szeretnénk, ha technikai gondok miatt senki se maradna le a következő fordulóról. Bármilyen gond esetén keressetek minket nyugodtan, segíteni fogunk.

Elérhetőek vagyunk a durerinfo@gmail.com címen, illetve telefonon is.

Problémába ütköztem, de mégsem sikerült elérnem titeket. Mit tegyek?

A problémáról készítsetek képernyőképet, küldjétek el nekünk (durerinfo@gmail.com).

Ha tömegesen lépne fel probléma, akkor a sok megkeresés miatt nem fogunk tudni azonnal segíteni, ezért fontos, hogy küldjetek minél részletesebb leírást a hibáról.

Akkor is fogunk segíteni, ha nem kaptok gyorsan választ, ezért ebben az esetben se aggódjatok, minden észrevételre reagálni fogunk.

Facebookon nem tudok nektek írni?

Arra kérünk titeket, hogy a Facebookot ne használjátok hibák jelzésére, mert ott nem tudjuk áttekinthetően követni a kéréseiteket.