Versenyhelyszínek jelentkezése

Közzétéve: Frissítve:

A Dürer Versenyen hagyományosan helyi fordulókon dőlnek el a döntőbe jutó csapatok. A helyi fordulókat a rendezésre vállalkozó iskolákban tartjuk meg. A helyszínként való jelentkezés határideje: 2023. szeptember 20..

Mit kell tudni a rendezésről?

Célunk, hogy a versenyen minél több csapat részt vegyen, a népszerűsítésben várjuk a rendezők aktív részvételét. Fontos tudni, hogy egy helyszínen csak akkor lesz verseny, ha legalább 2 iskolából, legalább 6 csapat érkezik. Így előfordulhat, hogy bár a helyszínt kihirdetjük, végül mégsem lesz ott helyi forduló. (Fenntartjuk a jogot, hogy ezt a szabályt indokolt esetben ne vegyük figyelembe.)

Iskolánként egy rendező tanár munkáját tudjuk megtéríteni.

Középiskola

A középiskolások versenyeit az egész országban, sőt, igény esetén a határon túl is örömmel szervezzük meg. A versenyen kifejtős feladatokkal találkozhatnak a versenyzők.

A helyi forduló várható programja:

  • 13:40 – 14:00 – Regisztráció
  • 14:00 – 17:00 – Verseny

A feladatsorok összeállítását központilag végezzük, a feladatsorok nyomtatása, versenyzők számára papír biztosítása a rendező iskola feladata. A megoldásokat postán kell visszaküldeni, a javítás szintén központilag történik.

Egy teremben egy kategóriából több csapat is lehet, célszerű arra figyelni, hogy az azonos kategóriába tartozó csapatok egymástól távol foglaljanak helyet. A termek berendezésénél azt kérjük, hogy a csapattársak körbeülhessenek egy padot/asztalt, hogy könnyen kooperálhassanak egymással. Tapasztalataink alapján egy átlagos tanteremben 6 (esetleg 8) csapat fér el.

Általános iskola

A verseny helyi fordulóit általános iskolában három megyében (Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében) rendezzük meg, a 3 megyén kívül nem hirdetünk helyszíneket (Miért van ez így?).

A verseny váltóverseny, elérhetőek a korábbi évek feladatai.

A helyi forduló várható programja:

  • 11:50 – 12:10 – Regisztráció
  • 12:10 – 12:20 – Megnyitó
  • 12:30 – 14:00 – Verseny – Felügyelet, a megoldások ellenőrzése. A kísérők is élőben követhetik az eredmények alakulását.
  • 14:00 – 15:45 – Szabad program – Társasjátékozás, kötetlen beszélgetés.
  • 15:45 – 16:15 – Zárás – Eredményhirdetés, oklevelek átadása.

Az eredményhirdetés időpontja az egyes helyszíneken eltérő lehet.

A szervezést a helyszínen alapvetően az egyetemista szervezők végzik (náluk lesz feladatsor, papír, oklevél, társasjáték, stb.), azonban sok résztvevő csapat esetén szeretnénk igénybe venni a rendező iskola tanárainak segítségét. A verseny helyszínén a következő eszközökre van szükségünk:

  • A verseny kényelmes megrendezéséhez szükséges terem (termek).
  • Projektor (esetleg laptop): Ennek segítségével közvetítjük az eredményeket.
  • Internethozzáférés: A többi helyszínnel való kommunikációhoz.