XI. Dürer Verseny

Széljegyzet Közzétéve: Frissítve:

Elérhető az idei verseny felhívása, minden jelentkezőt szeretettel várunk.

Fontos változások történtek a verseny szabályaiban, ezért a felhívásokat érdemes alaposan újraolvasni. A legfontosabb változásokat összefoglaljuk az alábbiakban.

KisDürer. Idén először az általános iskolások számára külön döntőt hirdetünk (ennek időpontja 2018. január 5-6.). Döntésünknek két fő oka van. Szeretnénk, ha minél több iskola csapata részt vehetne a döntőn, azonban a döntő létszámát (technikai korlátok miatt) nem tudjuk növelni. Továbbá szeretnénk, ha az általános iskolások nem vesznének el a nagyok között, hanem külön, személyes figyelem jutna rájuk. Reméljük, hogy törekvésünket sikerül megvalósítanunk a külön döntő segítségével.

Bejutási korlát (A és B kategória). A és B kategóriákban iskolánként (és kategóriánként) 2-2 csapat juthat döntőbe legfeljebb. Ennek a változásnak célja szintén a döntőbe jutó iskolák körének a bővítése.

Vegyes csapatok (C+, D+ kategória). A tapasztalt versenyzők számára kiírt kategóriákban szeretnénk, ha minél több iskola diákja képviseltetné magát, ezért a döntőbe jutási szabályokon változtattunk: iskolánként 1-1 csapat juthat döntőbe. Ez a korlát azonban nem vonatkozik vegyes csapatokra, amelyek alakulását kifejezetten támogatjuk.

Vélemény, hozzászólás?