kisDürer, ahol élvezet a versenyzés

Közzétéve: Frissítve:

Idén először általános iskolások számára külön versenyt és döntőt szerveztünk. A rendezvény a Jabil Kft. támogatásával jöhetett létre.

Helyi forduló

November 10-én reggel gyűltünk össze többedmagammal a Keleti pályaudvarnál és kicsit álmosan, de lelkesen indultunk el Miskolcra, hogy lebonyolítsuk a helyi fordulót. Már a vonatút alatt lehetőséget kaptunk arra, hogy jobban megismerjük egymást a többi szervezővel, illetve elvégezzük az utolsó simításokat és még egyszer átvegyük a feladatainkat. A városba megérkezve magával ragadott a főtér látványa és karácsonyi hangulata, illetve a versenynek helyt adó középiskola épülete is méltó helyet foglal el a miskolci látványosságok között.

A középiskolában elfoglaltuk a számunkra kijelölt tantermeket, hogy berendezzük azokat a versenyekre. A tornateremben a 7. és 8. osztályosokból álló csapatok versengtek egymás ellen, míg az első emeleten lévő díszteremben az 5. és 6. osztályos csoportok mérkőztek meg egymással. A regisztráció után egyre több résztevevő foglalta el a helyét a számára kijelölt teremben, mígnem az izgalommal teli alapzsibongás teljesen be nem töltötte a teret. A rövid megnyitó után, ahol a középiskola igazgató helyettese, Fazekas Róbert és a Dürer verseny egyik alapítója, Farkas Ádám László köszöntötte a diákokat és ismertették a szabályokat.

Megnyitó a Földesben

Az óra indítása után minden csoport képviselője elindult az asztalunkhoz, hogy megkapják az első megoldandó feladatukat. Utána minden csapat a saját tempójában oldotta meg a feladványt és jöttek hozzánk a következő fejtörőért, amit a javítás után, helyes megoldás esetén oda is adtunk. Ha a válaszuk nem volt helyes, arra bátorítottuk őket, hogy próbáljanak meg más módon eljutni a megoldáshoz. Az idő végé felé járva, egyre gyorsabban váltották egymást a feladatok, míg nem Ádám jelzett mindenkinek, hogy letelt az idő és vége a versenynek. A verseny alatt a szervezők szorgosan javították a feladatokat és a felmerült technikai problémákat is hatékonyan megoldották.

Eredményhirdetés a Földesben

Mindenki elvégezte az általa vállalt feladatot és utána ott segítettek, ahol csak tudtak. Később volt, aki a diákokkal társasjátékoztak, voltak, akik a megoldások pontszámait ellenőrizték és hitelesítették a végeredményeket és a többiek az okleveleket írták meg és a jutalom pólókat rendezték össze. Az eredményhirdetés családias hangulatban telt. Fazekas Róbert Farkas Ádám László adta át az elismerő okleveleket a nyertes csapatoknak, amelyet örömmel vettek át a diákok, illetve, az első három helyezésért járó emlékpólót is. A helyezések kihirdetése után összepakoltuk a termeket és együtt indultunk vissza Budapestre.

Petrovszki Andi beszámolója

Döntő

A fentihez hasonló helyi fordulók győztesei alkották a döntő mezőnyét.

Szakmai program

A döntő feladatai nagy kihívás elé állították a résztvevőket. A két fordulós döntő feladatsorai elérhetőek az alábbi helyeken.

Szabadidős program

A szakmai program mellett a döntőn változatos fakultatív foglalkozásokon is részt vehettek a diákok. Voltak társasjátékok (Bang, Carcassonne, Rizikó, Bohnanza, Pandemic stb.), illetve különféle rejtvények és feladványok. Ezekért DürerDollárt lehetett szerezni, amelyeket a verseny végi liciten lehetett elkölteni például plüssállatra vagy éppen csokira. Szombat délután zajlott a Fel sem igaz vetélkedő, ahol három szervezőről kellett kitalálni, hogy vajon mikor hazudnak.

Eredmények

Mindezek után csupán a verseny zárása maradt hátra, ahol minden csapat oklevelet is kapott a nagyszerű teljesítményéért.

További képeink a FB-olddalunkon elérhetőek.

Vélemény, hozzászólás?