Rendhagyó tanórák a Döntőn 2019

Közzétéve: Frissítve:

Idén is számos rendhagyó tanórával várunk titeket a Döntőn. Az alábbiakból szemezgethettek:

Beszélgetés a pénzügyi matematikáról

Farkas Ádám, a Morgan Stanley elemzője ismeretet meg bennünket a pénzügyi termékekkel. Beszélgethetünk az “ár” fogalmáról és olyan kérdésekre keressük a választ, mint például: Ha 1 év múlva 1000 Ft-ot kapunk, az mennyit ér ma? Kik és miért szeretnék ezt a jövőbeli pénzt megvenni/eladni? Milyen bonyolultabb termékek léteznek? Miért mások a pénzpiaci árak egy szerencsejáték árától?

K+ laboratóriumi feladatok ismertetése

Bacsó András, a Dürer Kémia munkacsoportjának tagja és (h)ősszervező ismerteti a K+ kategória pénteki, laboratóriumi fordulójának feladatait elsősorban a K kategória résztvevőinek.

Kémiai kísérletbemutató mindenkinek

Dömölki Bori vezetésével a kémia munkacsoport szervezői már-már hagyománnyá vált kémia kísérletbemutatóval várnak minden érdeklődőt, legyen akár kémia, fizika vagy matematika kategória versenyzője.

Coding dojo: interaktív kód strukturálás gyakorlat

Czeller Ildi, az ELTE végzett matematikus hallgatója és az Emarsys adatelemező – programozója vezetésével részt vehettek egy programozás gyakorlaton, ahol bemutatott irányelvek mentén fogjátok fejleszteni az adott programot. Alapszintű programozói gyakorlat szükséges: ciklusok, elágazások, függvények. Javascripttel tapasztalat előny. Ehhez a rendhagyó tanórához hozzatok magatokkal laptopot, ha tudtok!

Galaxisos pólófestés Andival

Petrovszki Andrea, a PPKE mesterképzéses pszichológus hallgatója segít nektek igazán egyedi és trendi kézzel festett pólót készíteni. A tanórára előzetes jelentkezés szükséges ezen a linken, mivel a résztvevők létszáma korlátozott az előkészületek és az eszközök igénye miatt. A festéket és a kellékeket biztosítjuk, de kérjük, hozzatok magatokkal egy fekete pólót erre az órára.

Hogyan lát az agyunk?

Horváth Hanga, a SOTE harmadéves orvostanhallgatója vezeti be az egybegyűlteket a látás rejtélyes és sokszor meglepő világába állatkísérleteken és saját magunkon is elvégezhető kísérleteken keresztül.

Vélemény, hozzászólás?