Minden, amit az online fordulóról tudni érdemes

Közzétéve: Frissítve:

Kiknek kell részt vennie az online fordulón?
Kizárólag a matematika C, D és E kategóriáinak
versenyzőit várjuk ebben a fordulóban, a többieknek (matematika A, B és E+, kémia K és K+, valamint fizika F kategóriák versenyzőinek) a korábbi évekhez hasonlóan a novemberi helyi fordulóval kezdődik a versenyzés.

Mikor tölthetem ki a feladatsort?
A feladatsort október 22-én, kedden 12 óra és éjfél között tölthetitek ki. A kitöltés elkezdésétől kezdve egy órátok van, ez nem szakítható meg.

Hogyan néz ki a verseny?
A versenyen 9 feladatot kell megoldanotok 60 perc alatt. Minden feladatnál a válasz egy 1 és 9999 közti egész szám lesz. Feladatonként legfeljebb háromszor próbálkozhattok, és minden rossz válasz 1-gyel csökkenti a feladattal megszerezhető pontszámot.

Mikor jutunk be a helyi fordulóba?
Ha 20 pontot elértek a 40-ből, akkor biztosan bejutók vagytok. Az eredmények ismeretében elképzelhető, hogy ennél kevesebb pont is elég lesz a bejutáshoz. (Ez akkor fordulhat elő, ha kiderül, hogy túl nehéz volt a verseny.)

Miért van egyáltalán online forduló? Túl sokan lennének a helyi fordulókon?
Nem célunk a helyi fordulón résztvevő csapatok számának csökkentése (az összes nevező csapat elfér a helyi fordulón).
Szeretnénk kipróbálni ezt a formát, reméljük, hogy sokatok érdekesnek találja majd ezt. Azt szeretnénk, hogy sikerélményetek legyen.

Mit használhatok a versenyen?
Minden eszköz használható. De más ember segítségét nem lehet igénybe venni (sem más csapatot, sem tanárt, sem szülőt, sem internetes fórumot). Másnak segíteni is tilos.

Mi történik, ha valaki nem tartja be a szabályokat?
Alapvetően abban bízunk, hogy mindenki be fogja tartani ezt, nem is tételezzük fel, hogy bárki visszaélne ezzel a bizalommal. Amennyiben mégis úgy látjuk, hogy valaki nem tisztán versenyzett, az kizárást vonhat maga után.

Ha már befejeztük a versenyt, akkor beszélhetünk a feladatokról?
Nem. Egészen a forduló végéig (kedd éjfélig) nem szabad beszélni a feladatokról.

Hogyan fogom tudni, hogy hol kell kitölteni a feladatsort?
Október 21. (hétfő) 12 óráig minden résztvevő csapatnak el fogjuk küldeni a belépési adatait (felhasználónév, jelszó). Illetve el fogjuk küldeni azt is, hogy milyen elérhetőségen fogtok tudni belépni.

Amennyiben hétfőn 15 óráig nem kapnátok meg az emailt, akkor ezt haladéktalanul jelezzétek nekünk.

Melyik emailcímre fognak érkezni az adatok?
A fiókot az elsőként megadott tagotok emailcíméhez fogjuk rendelni, tehát neki kell ellenőriznie az emailfiókját.

Honnan fogjuk tudni, hogy elkezdődött a verseny?
Erről külön értesítést nem fogunk küldeni. A feladatsorok a hétfőn elküldött felületen lesznek elérhetőek kedden 12 órától egészen kedd éjfélig. Ebben az időszakban kell belépnetek, és kitöltenetek a feladatsort.

Lehetnek-e technikai gondok?
Sajnos ez elképzelhető, először használjuk ezt a rendszert. A legfontosabb tudnotok, hogy azt szeretnénk, ha technikai gondok miatt senki se maradna le a versenyről.

Bármilyen gond esetén keressetek minket nyugodtan.
Elérhetőek vagyunk a durerinfo@gmail.com címen, ill. a 30/562-0032 számon.

Facebookon nem tudok nektek írni?
Arra kérünk titeket, hogy a FB-ot ne használjátok hibák jelzésére, mert ott nem tudjuk áttekinthetően követni a kéréseiteket.

Problémába ütköztem, de mégsem sikerült elérnem titeket. Mit tegyek?
A problémáról készítsetek képernyőképet, küldjétek el nekünk (durerinfo@gmail.com).

Ha tömegesen lépne fel probléma, akkor a sok megkeresés miatt nem fogunk tudni azonnal segíteni, ezért fontos, hogy küldjetek minél részletesebb leírást a hibáról.

Akkor is fogunk segíteni, ha nem kaptok gyorsan választ, ezért ebben az esetben se aggódjatok, minden észrevételre reagálni fogunk.

Vélemény, hozzászólás?