Online forduló (C, D, E kategória)

Közzétéve:

Az alábbi információk az októberi, online fordulóra vonatkoznak. Ez csak és kizárólag a C, D, E kategória csapatait érinti.

Mikor tölthetjük ki a feladatsort?

A versenyt október 22-én 12 óra és 21 óra között teljesíthetitek, egy általatok választott időpontban.

Hogyan néz ki a verseny?

A versenyen 9 feladatot kell megoldanotok 60 perc alatt. Minden feladatnál a válasz egy 1 és 9999 közti egész szám lesz. Feladatonként legfeljebb háromszor próbálkozhattok, és minden rossz válasz 1-gyel csökkenti a feladattal megszerezhető pontszámot.

Emelett 30 perc alatt egy stratégiás játékban is le kell győznötök minket. A játékban legfeljebb 12 pont szerezhető.

Mikor jutunk be a helyi fordulóba?

Ha legalább 26 pontot elértek a megszerezhető 52-ből, akkor biztosan bejutók vagytok. Az eredmények ismeretében elképzelhető, hogy ennél kevesebb pont is elég lesz a bejutáshoz. (Ez akkor fordulhat elő, ha kiderül, hogy túl nehéz volt a verseny.)

Miért van egyáltalán ez a forduló? Túl sokan lennénk a következő fordulókon?

Nincs ilyen célunk egyáltalán. Szeretnénk kipróbálni ezt a formát, reméljük, hogy sokatok érdekesnek találja ezt a formát, az a célunk, hogy sikerélményetek legyen.

Mit használhatunk a versenyen?

Minden eszköz használható. De más ember segítségét nem lehet igénybe venni (sem más csapatot, sem tanárt, sem szülőt, sem internetes fórumot). Másnak segíteni is tilos.

Mi történik, ha valaki nem tartja be a szabályokat?

Alapvetően abban bízunk, hogy mindenki be fogja tartani ezt, nem is tételezzük fel, hogy bárki visszaélne ezzel a bizalommal. Amennyiben mégis úgy látjuk, hogy valaki nem tisztán versenyzett, az kizárást vonhat maga után.

Ha már befejeztük a versenyt, akkor beszélhetünk a feladatokról?

Nem. Egészen a forduló végéig (azaz csütörtök 21 óráig) nem szabad beszélni a feladatokról.

Honnan fogjuk tudni, hogy hol kell kitölteni a feladatsort?

Október 22. (csütörtök) 11:00-ig minden résztvevő csapatnak el fogjuk küldeni a linket, ahol elérhető a verseny. A csapatok a regisztrációkor megadott belépési adatokkal fognak tudni belépni a versenybe.

Amennyiben nem kapnátok meg az emailt, akkor ezt haladéktalanul jelezzétek nekünk.

Honnan fogjuk tudni, hogy elkezdődött a verseny?

Erről külön értesítést nem fogunk küldeni. A feladatsorok az elküldött felületen lesznek elérhetőek 12 órától egészen 21 óráig. Ebben az időszakban kell belépnetek, és kitöltenetek a feladatsort.

Mikor derül ki, hogy bejutottunk-e a helyi fordulóba?

Ezt az információt legkésőbb szombaton nyilvánossá tesszük.

Lehetnek-e technikai gondok?

Sajnos, ez elképzelhető. A legfontosabb tudnotok, hogy azt szeretnénk, ha technikai gondok miatt senki se maradna le a következő fordulóról. Bármilyen gond esetén keressetek minket nyugodtan, segíteni fogunk.

Elérhetőek vagyunk a durerinfo@gmail.com címen, ill. a 30/562-0032 számon.

Problémába ütköztem, de mégsem sikerült elérnem titeket. Mit tegyek?

A problémáról készítsetek képernyőképet, küldjétek el nekünk (durerinfo@gmail.com).

Ha tömegesen lépne fel probléma, akkor a sok megkeresés miatt nem fogunk tudni azonnal segíteni, ezért fontos, hogy küldjetek minél részletesebb leírást a hibáról.

Akkor is fogunk segíteni, ha nem kaptok gyorsan választ, ezért ebben az esetben se aggódjatok, minden észrevételre reagálni fogunk.

Facebookon nem tudok nektek írni?

Arra kérünk titeket, hogy a FB-ot ne használjátok hibák jelzésére, mert ott nem tudjuk áttekinthetően követni a kéréseiteket.

Vélemény, hozzászólás?