Beszámoló a XVI. Dürer Versenyről

A hagyományoknak megfelelően idén is megrendezték a Dürer Verseny döntőjét a Földes Ferenc Gimnáziumban, ahol a csapatok matematika, fizika és kémia kategóriákban mérhették össze a tudásukat.

A pénteken kezdődő döntőn 75 csapatot, 225 diákot láttak vendégül a szervezők, idén először külföldi csapatok is érkeztek, Izraelből és Ukrajnából.

Péntek és szombat délelőtt zajlottak a verseny fordulói, változatos formákban: írásbeli, kísérleti, szóbeli és váltó feladatokkal is meg kellett birkózniuk a résztvevőknek. A versenyen kívül is sokféle programon vehettek részt a diákok és tanáraik. Az ismeretterjesztő előadások, társasjátékozás, rejtvények, kvíz is belefért a verseny három napjába. Ennek köszönhetően a csapatok új élményekkel és barátságokkal távozhattak Miskolcról.

A XVI. Dürer döntőn az első napon megírt feladatsorokat és megoldásukat itt érhetitek el:

A második napi feladatsorok és megoldások:

A verseny természetesen az eredményhirdetéssel zárult, a kilenc kategóriában az alábbi eredmények születtek.

A döntő újságja, az Ajtósi Hírmondó, letölthető itt. A versenyről készült képek elérhetők a FB-oldalunkon.

A XVI. Dürer Matematikaverseny a Kulturális és Innovációs Minisztérium megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által kiírt, a Nemzeti Tehetség Program NTP-TMV-M-22-B-0027 kódjelű pályázatának (támogatási időszak: 2022. július 1. — 2023. június 31., támogatási összeg: 2.5 millió forint) segítségével valósul meg.
A XVI. Dürer Fizika- és Kémiaverseny a Kulturális és Innovációs Minisztérium megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által kiírt, a Nemzeti Tehetség Program NTP-TMV-22-0062 kódjelű pályázatának (támogatási időszak: 2022. július 1. — 2023. június 31., támogatási összeg: 1.5 millió forint) segítségével valósul meg.